Kernesund Familie begyndte som en kogebog m.m., som skulle medføre sundere liv, bedre spisevaner og meget mere.
Siden fortsatte serien og nyt blev præsenteret i bøger som "Kernesund Mad", "Kernesund Familie, Sådan" og "Kernesund Økomad". Bøgerne er skrevet af Ninka-Bernadette og Morten Mauritson.
I virkeligheden er det et opskriftskoncept, der bygger på selvopfunden lærdom og mærkelige myter om mad. Selvom det vist ikke er sundhedsskadeligt at følge de råd, der gives i serien af bøger m.m., så er det altså noget pseudo-videnskab, der prædikes i bøgerne.
Der er f.eks. ingen belæg for, at det skulle være specielt sundt at undgå mælk og gluten i kosten, som de anbefaler. Og koncepter som at rense tarmsystemet med amerikansk olie skal vist bare forbigås i tavshed.
Herfra giver vi det maksimale antal tommelfingre nedad til konceptet og kogebøgerne. Vi opfordrer i stedet til at kigge på steder som Alletiders kogebog og andre af de gode kogebøger, som vi anmelder her på bloggen.